Aknen hoito – Mario Badescu

Wellness

Lopetin hormonaalisen ehkäisyn muutama vuosi takaperin ja sain sen jälkeen riesakseni näppylät naamaan ja erityisesti selkään. Ihan hirveää, kun ei voi käyttää niitä selkää paljastavia vaatteita mitä haluaisi! Aina, jos uskaltauduin laittamaan jonkun kivan paidan, josta yläselkä paljastui, tunsin oloni epävarmaksi peläten, että jos siellä kuitenkin on jotain paiseita kassajonossa takanani seisovaa ilahduttamassa.

Raskauden aikana iho parani taas normaaliksi ja koputtelin puuta samalla kun iloitsin muutoksesta. Muistan jutelleeni ystävän kanssa raskausaikana aiheesta ja hän sanoi, että näppylät kuulemma voivat lähtevät raskauden myötä pysyvästi. Ja jes, niin on melkein käynytkin. Ainakin tilanne on paljon parempi ja jos vertaan pahimpaan aikaan, niin en voi olla kuin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen.

En todellakaan saa kuitenkaan nauttia täydellisestä ihosta naamassa enkä selässäkään, mutta näpyt pysyvät jotenkin kontrollissa näillä aineilla mitä nyt käytän. Aiemmin kun tilanne oli tosi paha, kävin ihan ihotautilääkärillä hakemassa jotain tymäkkää tavaraa iho-ongelmaani. Sain reseptillä antibioottivoiteita, mitkä sotivat kyllä vahvasti luonnollisen ideologiani kanssa. Olin kuitenkin lopettanut hormonaalisen ehkäisyn, nimenomaan ahdistuneena jatkuvasta hormonien napsimisesta ja pyrkinyt luonnollisempaan tilaan kropassa. Jatkuva antibioottien levittely iholle ei sekään ole tietenkään kovin luonnollista.

Tällä hetkellä pidän ihoni suhteellisen hyvässä jamassa Mario Badescun tuotteilla. Tilasin aikoinaan Suomessa merkkiä myyvältä Eleveniltä Acne Facial Kit paketin, josta erityisesti rakastuin Mario Badescun Drying Mask naamioon, Acne Facial Cleanser puhdistusgeeliin ja Drying Lotion täsmähoitoon.

Mario Badescu Facial Cleaner puhdistusgeeli on tähän asti paras puhdistustuote mun kasvoille, sekä myös selän ongelma alueelle. Tehoaa hyvin (parhaiten mitä mikään muu kokeilemani!) epäpuhtauksiin ja puhdistaa päivämeikin, eikä kuivata tai kiristä pesun jälkeen.

Mario Badescu Drying Mask on mulla käytössä aina kun tuntuu siltä, että iho on erityisen huonossa kunnossa. Naamion jälkeen tuntuu saman tein, että iho on puhtaampi ja tulehtuneet näpyt rauhoittuneet.

Mario Badescu Drying Lotion on täsmähoito finneille. Tuotetta taputellaan vanupuikolla (huom! esim. Johnson’s paperivarsinen vanupuikko ilman muovijätettä) finnin päälle ja annetaan vaikuttaa yön yli. Yön aikana Drying Lotion parhaassa tapauksessa jopa kuivattaa finnin kokonaan tai ainakin vähentää tulehdusta ja nopeuttaa huomattavasti paranemista. Toimii jopa paremmin, kuin ennen käyttämäni ihotautilääkärin määräämä antibioottia sisältävä täsmätuote.

Olisinpa osannut kokeilla näitä tuotteita jo aikoinaan ennen raskautta, jospa olisin säästänyt ihotautilääkärille käytetyt rahat. Tälläkin hetkellä on kyllä tarve kunnollisille ihonhoitotuotteille, sillä otatin juuri kulmiini arkinaamaa ihanasti piristävät microbladingit, ainut vaan, ettei arpien paranemista nopeuttava rasvainen voide tee valmiiksi rasvoittuvalle iholleni yhtään hyvää. Nimittäin finni microbladingistä parantuvassa kulmakarvassa on ihan omalla tapaa raivostuttava.

PS Elevenin sivuilla on näköjään tarjous: kolmen Mario Badescu- tuotteen tilaajalle lahja kaupanpäälle. Lucky me Facial Cleanser on just lopussa, joten hyvä syy tilata myös jotain uutta testaukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *