Uuden kodin jättiremppa

Family Home

Että semmonen kesä! Ostettiin uusi koti ja päästiin remontoimaan sitä kesäkuun alussa. Meillä oli kuukausi aikaa remontoida kotia, ennen kuin uudet asukkaat muuttivat meidän silloiseen kotiin ja meidän tuli väistyä tieltä remppakohteeseemme. Oli sanomattakin selvää, ettei uusi koti vielä meidän muuttopäivänä olisi järin viihtyisässä jamassa. Huoneisto oli täysin remontoimaton. Lukuunottamatta alakerran makuuhuoneen lattiaa, johon oltiin laitettu laminaatti. Muuta huoneistoa koristikin sitten alkukantainen muovimatto aina saunaa ja vessoja myöten (ah kauneutta). Kaikki meni siis uusiksi. Kaikki.

Työmaa
Työmaa

Muuttopäivään mennessä oltiin purettu kaikki mitä oli tarkoitus purkaa ja saatu tehtyä keittiö siihen kuntoon, että vettä sai hanasta ja jääkaappi pelitti. Alakerran WC toimi, koska sille ei oltu vielä tehty mitään ja oli tietysti käytännön syistä hyvä rempata yksi WC kerrallaan. Seiniin oltiin saatu kauttaaltaan valkoinen pohjamaali, alakerran betonikatto paneloitu ja lattioihin laitettu vinyyli. Makkarin kaapistot oli kasattuna, että säilytystilaa oli jossain muuallakin kuin parissa lipastossa, jotka kiikutimme vanhasta kodista.

Eniten haastetta aiheutti (puolittaisena) yllätyksenä tullut käyttövesiputkiremppa, minkä takia ei olla päästy nyt kuukauteen suihkuun omassa kodissa, eikä sen koommin pestyä pyykkiäkään.

Työmaa

No nyt alkaa näyttää siltä, että suihkuun ja pyykkäämään päästäisiin ensiviikolla! Remontin alkamisesta on kaksi kuukautta, keittiö on viimeisiä saumauksia vaille valmis, kylppäri laatoitettu (osittain saumattu) ja odotellaan putkimiestä asentamaan meille suihku. Miten uskomattoman luksukselta voikaan tuntua suihku omassa kodissa!

Näin ollen kodin alkaessa jo muotoutua kodiksi, jää ajatuksistani käytettäväksi myös bloggaamisen kaltaiseen harrastustoimintaan. Kesän ajan pää on täytetty laatoilla, lattioilla, maaleilla, vessanpöntöillä, hanoilla ja kaikella mahdollisella siltä väliltä, mitä rautakaupat myyvät. Hurjasti on ollut hommaa, kun kaikki tehdään putkia ja sähköä lukuunottamatta itse. Onneksi lähipiiristä on ollut apua niin lasten hoidossa kuin remontissakin.

Työmaa

Puhtia remontoimiseen on saanut siitä faktasta, että kodista saa itse tekemällä just eikä melkein oman näköisen. Unelma siitä, että saa vaikuttaa kaikkiin materiaaleihin (budjetin toki asettaen tietyt rajat) on elänyt jo pitkään. Materiaalivalintoja tehdessä olemme pyrkineet luottamaan omaan fiilikseen lopputuloksen ulkonäöstä ja tekemään kotia meille sopivaksi, eikä niinkään mahdollista jälleenmyyntiä ajatellen.

Esteettistä silmää miellyttäviä kuvia on luvassa myöhemmin 🙂

-Jasu

2 thoughts on “Uuden kodin jättiremppa”

    1. Vinyyli on muovia. Tästä linkistä voit vielä tsekata tarkemmin meillä käytetyn vinyylin ominaisuudet. On myös vinyylikorkkia, jossa vinyylin jälkeen on luonnonkorkkikerros askeläänieristeenä. Tällöin ei käsittääkseni koskaan tarvita erillistä äänieristemattoa vinyylikorkin alle, joka ”tavallisessa” vinyylilankussa yleensä laitetaan 😊 (pahoittelut, että linkki näkyy valkoisena)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *