Baby Jogger City Tour 2 Matkarattaat

Family

Matkapotta, matkasänky ja vauvan oma matkalaukku, mutta eiköhän se kaikkein tärkein ole kuitenkin ne sulavasti rullaavat matkarattaat.

Halusin rattaat, jotka saa lentokoneen käsimatkatavaroihin, niin kiesit eivät kolhiinnu ruumassa (vaikka matkavakuutus toki onkin olemassa). Kun rattaat on käsimatkatavaroissa, ipana saa nukkua mahdollisia päikkäreitään mahdollisimman pitkään omissa rattaissaan ennen lentoa tai jatkaa uniaan mahdollisimman pian tutuissa ja turvallisissa rattaissaan, koneen laskeuduttua.

Osoittautuikin käteväksi, kun lasta ei tarvinnut kantaa yhtään ylimääräistä, erityisesti kun olin ainoa vanhempi matkassa mukana ja R oli sen verran jännittynyt vieraissa paikoissa, että sain olla hänessä kiinni melkoisesti, ettei tullut ikäväitku (voin kertoa, että reissun jälkeen oli isin vuoro pitää sylissä ja reenata hauista).

Meillä oli mukana myös Wauvakaupalta testiin saatu Stokke Jetkids Bedbox, jonka päällä taapero voi kulkea vedettävänä tai niin, että hän potkii itse jaloillaan vauhtia. Meidän taaperon ollessa kuitenkin vielä sen verran pieni, ettei Bedboxin päällä istuminen vielä onnistu, kävi paikasta toiseen liikkuminen matkarattaissa tai sitten minun hauistani reenaten ja lonkkaluuhun nojautuen, sylissä. Kantoreppu oli meillä myös mukana, mutta R ei oikein enää viihdy siinä, eikä se ollut tarpeellinen, kun matkarattaat sai joka paikkaan mukaan.

Vertaillessani matkarattaita top kakkoseen pääsivät Babyzen YoYo+ matkarattaat ja Baby Jogger City Tour 2 matkarattaat. Isoin päätökseen vaikuttava tekijä oli se, että vaikka Babyzen YoYo+ matkarattaisiin on kattavasti lisävarusteita, on niihin ostettava myös jalkatuki lisävarusteena, kun taas Baby Jogger City Tour 2 matkarattaissa on reilun kokoinen jalkatuki valmiina.

Parasta näissä rattaissa:

  1. Keveys
  2. Kuomu
  3. Jalkatuki
  4. Tavarakori

Super SUPER tyytyväinen näihin Baby Jogger City Tour 2 rattaisiin! Matkustimme Barcelonan matkallamme junalla, metrolla, bussilla, lentokoneella ja autolla, joten helpolla näitä rattaita ei päästetty. Lisäksi käppäilimme myös hiekalla ja muuten epätasaisessa maastossa ja Baby Joggerit suoriutuivat maastossa kuin maastossa keveästi (matkarattaiksi). Kuljimme ahkerasti metrolla, eikä tunneleissa ollut aina hissiä näppärästi lähellä, joten kannoimme matkaseuralaisemme kanssa rattaita paljon rappusia ylös ja alas, eikä se tuntunut ollenkaan vaivalloiselta rattaiden ollessa niin kevyet kantaa. Kaiken kaikkiaan huomio kiinnittyi siis siihen, miten kevyesti rattaat rullaavat eteenpäin ja miten kevyet ne olivat kantaa, joko kasattuna kantokahvasta tai lapsi kyydissä kaverin kanssa.

Matkarattaiden kuomu suojasi hyvin lapsen auringolta, eikä peittänyt näkökenttää lapsen istuessa, joten hän sai katsella maisemia auringonsäteiltä suojattuna. Ostin erikseen matkarattaisiin vielä aurinkovarjon, mutta Barcelonan matkalla tälle ei vielä ollut käyttöä, kun kelit olivat sen verran vilpoisia, että auringolta suojautuminen onnistui vaatteilla. Kuomu itsessään tulee yllättävän pitkälle, mutta unien ajaksi laitoin vielä vaunuverhon kuomuun kiinni. Vaunuverho kiinnittyy kuomuun helposti, tuttuun tapaan monitoimirenkailla.  

Kuomussa myös kurkistusluukku.

Baby Joggereissa on reilun kokoinen jalkatuki, joka yhdistettynä hyvin peittävään kuomuun ja vaunuverhoon, mahdollisti hyvät unet. Nukkuminen jalat alhaalla (kuten monissa muissa matkarattaissa) ei olisi varmasti yhtä mukavaa. Lisäksi tietysti selkänoja, jossa on portaaton säätö pystystä aina makuuasentoon asti.

Barcelonan reissulla matkarattaiden tavarakori oli jatkuvalla käytöllä. Sinne mahtui hirmu hyvin tavaraa, vaikka se näyttääkin kovin pikkuiselta tilalta. Tavarakori on muotoiltu hyvin, minkä ansiosta kamat pysyvät siellä hyvin. Reppu, vesipullot ja pienemmät kimpsut ja kampsut kulkeutuivat siellä huomaamattomasti mukana.

Matkarattaat ovat kokeneet nyt yhden ulkomaan matkan ja lisäksi ne ovat usein käytössä kaupungilla ja mummolassa. Muutaman päivän reissulla vallan matkarattaita käytettyäni, omat rattaat tuntuivat valtavan suurilta ja olenkin nyt tykästynyt käyttämään matkarattaita välillä kaupungilla, ahtaita kauppoja kierrellessä. Mummolaan napataan matkarattaat mukaan siltä varalta, jos päikkärit osuvat kohdalle ja unet voi niissä ottaa partsilla tai kävelylenkillä. Jos menemme kotona rauhalliselle koiralenkille, pitkin asfaltoitua asuinaluetta otan välillä matkarattaat ”kunnon rattaiden ” sijaan, ihan vaan koska ne ovat niin mukavan pienet ja helpommin hallittavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *