Luonnonkosmetiikkaa kasvovoiteena

Wellness

Luonnonkosmetiikka pääsi ensimmäistä kertaa, tietoisesti käyttööni raskausaikana, kun pyrin vähentämään kemikaaleja meikkipussistani. Käytän tosi vähän meikkiä arkena, bb tai cc voide, kulmaväri ja ripsari hoitavat homman, niinpä setin uusimiseen ei vaadittu paljoa vaivaa tai rahaa. Anastasia kulmaväristäni en edes yrittänyt luopua ja arvosteluissa hyviksi kehutut luonnonkosmetiikkaa olleet ripsari ja cc voide, olivat tosi iso pettymys.
Kuulemma vaatii totuttelua vaihtaa luonnonkosmetiikkaan, koska se on usein askel alaspäin ”tavallisesta” kosmetiikasta.
Baby steps. Tällä hetkellä käytössäni olevat kasvovoiteet ovat luonnonkosmetiikkaa ja niihin olen oikein tyytyväinen. Annan luonnonkosmetiikalle vielä mahdollisuuden myös meikissä, asennoituen hienoiseen pudotukseen aiemmista, ”tavallisista” tuotteista.
En todellakaan pidä itseäni minään asiantuntijana, koska en ole vertaillut kovinkaan useita tämän genren tuotteita, mutta näitä voisin ostaa uudestaan, verraten ”tavallisiin” kasvovoiteisiin, mitä on tullut aiemmin testattua. En ole saanut kosmetologin diagnoosia asiasta, mutta mielestäni ihoni on ”normaali”, pintakuiva (ainakin talvisin) ja siihen tulee silloin tällöin isompia tai pienempiä epäpuhtauksia.

Madara Pihlaja Daily moisture

 photo IMG_20190104_182112_zpsi2pomewv.jpg
”Madara Pihlaja Daily Moisture Kosteusvoide on vitamiinipitoinen kosteusvoide kasvoille. Pihlaja voide on vegaani ja sopii kaikille ihotyypeille Suomen ankariin ja kuluttaviin sääolosuhteisiin. C- ja E- vitamiinit suojaavat ihoa ympäristön haittatekijöiltä ja ilmansaasteilta, saaden ihon näyttämään nuorekkaalta ja hyvinvoivalta. Purasruohon rauhoittava gammalinoleenihappo sekä helokkiöljy vähentävät ihoärsytyksiä. Näppärä koko on helppo ottaa myös matkalle mukaan. Vegaaninen tuote sopii koko perheelle. Turvallinen myös raskauden aikana. Makea kettukarkkimainen tuoksu.” House of Organic
Joulupukki toi mulle tämän tuotteen ja osasi ostaa melkoisen osuvan tuotteen ottaen huomioon, että paketti tarttui kuulemma mukaan koska ”pakkaus oli hieno”. Meinaan aina läträtä tälläkin tuotteella liikaa, tuote on riittoisa ja pieni määrä levittyy hyvin kasvoille. Tuotteella sanotaan olevan kettukarkkimainen tuoksu ja oikeastaan nyt kun sen tuosta luin niin se on totta! Sanoisinko että, kettukarkki sellaisella luonnonkosmetiikalle ominaisella ”eko vivahteella”. Tuote imeytyy samantein eikä jätä ihoa kiiltäväksi, päinvastoin kivan mattaiseksi. Sain tuotteen kyljessä Glow Booster tehotippoja, joita voi lisätä voiteeseen buustaamaan jo voiteessa olevia vaikutuksia. Glow booster on siis öljyseerumi, joka omalle naamalleni toimii antamassa lähinnä lisää kosteutusta. Tällainen tavallinen tallaaja voisi kuvitella, että öljy tekee ihosta jotenkin kiiltävän, mutta en huomaa, että iho olisi kiiltävä senkään jälkeen, kun olen lisännyt voiteeseen seerumia. Näin talvella Glow Booster on ollut käytössä melkein joka päivä, antamassa lisää kosteutusta.

Mossa Vitamin Cocktail Naamio & Yövoide

 photo IMG_20190104_182025_zpswch1ekcm.jpg

”Mossa Vitamin Cocktail Naamio & Yövoide on monikäyttöinen voide väsyneelle, kuivalle ja samealle iholle. Tämä samettinen kasvonaamio muuttaa samean ihon hetkessä hehkuvan nuorekkaaksi! Hyaluronihappo kosteuttaa tehokkaasti antaen iholle sileän ja tasaisen tunteen, tekee täyteläisen ja sileämmän ihon, samalla kun kollageenia suojaavat antioksidantit ehkäisevät ihon ikääntymismuutoksia. Marjojen monivitamiinit tuovat iholle energiaa ja kosteutta tehden sen hehkuvaksi, hoidetuksi ja säteileväksi. Kaikille ihotyypeille.” House Of Organic

Tätä tuubia olen päässyt kuluttamaan jo jonkin aikaa yövoiteena. Purkin kyljessä sanotaan, että sitä voi käyttää myös naamiona, mutta en ole kokenut sitä tarpeelliseksi. Tuotteessa on tosi mieto ja hyvä tuoksu, eli jos on hajuherkkä niin erityissuositukset. Muistelin jopa lukeneeni jostain päin pakettia ”hajusteeton”, mutta ei niin ainakaan purkin kyljessä mainita, ehkä siis erehdyin. Lähellä hajusteetonta on kuitenkin. Ensimmäisen kerran kun levitin tuotetta säikähdin, kuinka se tuntuu niin rasvaiselta, mutta imeytyykin iholle yllättävän nopeasti, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi tai kiiltäväksi. Tuote on minulle sopivan kosteuttava ja tuntuu ravitsevalta, mutta aamulla ihoni kaipaa kyllä päivävoidetta, jo ennen kasvojen vesipesua, joten mikään överi rasvainen ei tämä tuote ole. Jos ihosi on normaali/pintakuiva/sekaiho tuote täyttää toiveet, mutta kuiva iho tarvitsisi varmaan enemmän kosteutusta. Siinä tapauksessa monitoimivoiteen käyttö naamiona, voisi olla paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *