Kesämuistoja: polttarit

Personal Wellness

Juhlittiin viikonloppuna ihania kesähäitä! Vaikka illat alkaakin jo tuntua kovin syksyiseltä, niin näistä juhlista ei lämpöä eikä aurinkoa puuttunut. Kreikkalaistyyppinen buffet oli pirun hyvä ja myös kaltaiseni kasvissyöjä löysi itsellensä herkkuja yllin kyllin. Juhlaväki oli rennoissa meiningeissä, tanssittiin, ihasteltiin auringonlaskua ja myös itkettiin, kun rakastunut hääpari tanssi livebändin tahtiin. Mutta ei enempää fiiliksiä häistä, sillä seuraava teksti kieriskelee vielä heinäkuun helleaalloissa, kun vietettiin kyseisen morsiamen polttareita. 

Polttarit alkoivat perjantai aamuna kun polttarisakki pamahti tulevan morsiamen ovelle yllättäen. No ihan niin yllättävää se ei kuitenkaan ollut, kun yllätystä edelsi pikku kuurupiilo episodi tulevan morsiamen lähikaupalla. Sankari oli nimittäin jätskihimoissaan päättänyt suunnata lähikauppaan juuri samaan aikaan, kun meidän yllättäjien oli määrä treffata siellä. No eikös sankari huomannut lähes jokaisen yllättäjän milloin missäkin nurkalla piileksimässä. Tähän perjantai aamun asti polttarit olivat kuitenkin pysyneet yllätyksenä, mikä oli kelpo suoritus sekin.

Tyrkkäsimme sankarille ”Bride” pannan päähän ja listan asioista joita hänen tulisi pakata tulevaan koitokseen. Kruunu sai heti tyrmäyksen sankarin pian 3-vuotiaalta tyttäreltä, joka totesi, että kruunu on niin hirveä, ettei sit edes siedä katsoa. Tästä lannistumatta polttarit olivat käynnistyneet ja seuraavaksi morsianta hemmoteltiin C You- kynsistudiossa geelikynsillä. Samaan aikaan kun morsian sai kyntensä minttiin, muulle polttariporukalle oli hyvin tilaa levittäytyä kynsistudion aulaan, kuohareineen ja mansikoineen.

Kynnet kunnossa (morsiamen osalta) käppäilimme ravintola Tampellaan. Tankkasimme pitkän kaavan mukaan masut täyteen hyvää ruokaa, erityisesti jälkkärilista miellytti ja ravintolan tehdasmainen miljöö teki vaikutuksen. Päivä jatkui yllätyskohteeseen, eli Himokselle, jossa meitä odotti hulppea (ainakin omassa mittakaavassani) mökki. Sisään astuttua edessä ihastutti suurista ikkunoista näyttäytyvä järvimaisema, jota pääsi nauttimaan suurelta partsilta tai alakerran terdeltä, minkä kruunasi tietysti poreamme.

Heti kättelyssä kaasot olivat järkänneet askartelua, mikä aiheutti haastavuudellaan pikkuista hampaiden narskuttelua osalle seurueesta (meitsi mukaan lukien). Koristelimme valkoiset T-paidat glitteri kirjaimin ja oikeastaan homma osoittautuikin ihan terapeuttiseksi väkertämiseksi. Lopputuloskin oli yllättävän hyvä, varsinkin niillä keille oltiin siunattu lahjoja moiseen hommaan. 

Mökkisafkana toimi grilliruoka ja aamupalat syötiin brunssi- tyyppisesti, croissanteilla ja tuoreilla marjoilla höystettynä. Ohjelmaa oli sopivasti, mikä antoi aikaa vaan hengailla ja rentoutua hyvällä jengillä, makeissa maisemissa. Sankari oli raskaana eikä sen takia ryyppäämisestä tarvinnut juuri toipua, kaikkien ottaessa melko iisisti sen suhteen. 

Lauantaiksi vuokrattiin SUP-lautoja kolmeksi tunniksi, eli laudalta ehti hyvin hypätä välillä mökin laiturille löysästi aurinkoa ottamaan ja sitten taas vesille kun mieli teki. Ja niin suppailu kelithän olivat aivan mahtavat.

Ilman perinteisiä polttarileikkejä ei tietenkään jääty. Morsian sai pesun kananmunilla, suolalla ja jauhoilla, sekä pääsi mm. testaamaan sipulin leikkuulla kuinka kovanaamaana pysyy tulevissa häissään, vai tuleeko tippa linssiin. Päästiin myös vastaamaan hää-aiheiseen tietovisaan. Kuka olisi tiennyt että Diana ja prinssi Charles menivät naimisiin jo -81?!

Polttariviikonloppu oli varmasti ihana rentoutumisbreikki sankarille ja myös meille osallistujille. Polttareiden jälkeisenä sunnuntaina kärsinkin pienestä arkeen paluu masennuksesta, kun kotona odotti kaoottinen remontti ja tyhjä jääkaappi eikä poreammettakaan näkynyt maillla halmeilla.

Nää polttarit ja häät oli kyllä tän kesän kohokohtia!

-Jasu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *