Yksi vegaaninen lihaburgeri, kiitos!

Personal
Mies herätti mut aamulla puurolle. Jonkun toisen tekemänä puuro on vaan niin paljon parempaa. Kun sitten kömmin kylpytakki päällä nauttimaan rakkaudella valmistettua aamiaistani, laitoin sen päälle vahingossa kunnon kerroksen suolaa, sokerin sijaan. Tietenkin tajusin sen vasta kun iso lusikallinen kauraista herkkua oli suussani.
 
Olen ollut aivan valtavan huono tuurinen lähiaikoina. Joulukuussa on paljon kaikkea kivaa tekemistä, mikä varmaankin on aiheuttanut minulle jonkin sortin keskittymishäiriön. Pahemman keskittymishäiriön kuin ennen. Sunnuntaina nimittäin onnistuin tunkemaan suuhuni jotain pahempaa kuin suolaa. Lihapihviä, burgerin muodossa. Siitä olikin aikaa. Joka ikinen kerta, kun olen aiemmin syönyt kyseseistä burgeria (jota siis luulin nytkin syöväni) olen ihmetellyt miten se voi maistua niin lihalta. Mutta koska olen ollut syömättä lihaa jo vuosia, en enää muista miltä liha oikeasti maistuu. Niinpä jatkoin tälläkin kertaa mussuttamista, samalla mutisten miten ”pihvi maistuu niin lihalta ja onko soijapihvin pakko imitoida lihapihviä.” Selvisikin, että tämä oli oikeasti se kerta, kun T:n burgeri oli vaihtunut päikseen omani kanssa.
 
No ei siinä mitään, sitä sattuu. Aina kerran kymmenessä vuodessa.
 
Edellisellä kerralla olin lentokoneessa, kun lentoemäntä toi minulle vahingossa kasvisruuan sijaan, toisen asiakkaan laktoosittoman ruuan. Silloinkin piti ensin maistaa haukku lihapihviä ja todeta että ruoka on vaihtunut toisen asiakkaan kanssa.
 
Ruokahalu ei ole vieläkään palannut. Tiedä sitten johtuuko enemmän viikonloppuna virranneesta viinistä vai sen jälkeen nautitusta lihapihvistä. Onneksi pian on itsenäisyyspäivä ja suunnitelmissa nauttia jotain tosi Hyvää ruokaa, pienellä porukalla. Tällä kertaa olen skarpimpi siinä kohtaa, kun annokset jaetaan. Viikonloppuna taas, juhlitaan syntymäpäiviä, joilla sankarin kasvisruokavalion takia uskoisin olevan tarjolla vain kasvisruokaa. Joten hajamielinen pääni (josta kärsii koko kroppa) on ehkä turvassa.
 
Syökää hyvin ja nauttikaa joulukuusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *