Uuteen kotiin

Personal

Niin siinä vaan kävi, että löydettiin kuin löydettiinkin meille uusi koti. Meidän nykyinen koti meni kaupaksi ripeästi, muutamassa päivässä ja olimme jo varautuneet muuttamaan väliaikaisesti vuokralle sen oikean löytymiseen asti. Takaraivossa kolkutteli pieni stressin poikanen, sillä halusimme löytää kodin siihen mennessä, kun R:n päiväkotiin haku tulisi ajankohtaiseksi, ettei pienen tarvitsisi vaihdella päiväkotia tiuhaan, kun sen aloitus on muutenkin iso muutos ja jännä paikka (ainakin mulle!)

Olisin ollut ihan valmis menemään asuntokaupat sokkona ohjelmaan ja antaa jonkun muun etsiä meille koti puolestamme, sillä välillä homma tuntui aivan toivottomalta. Meillä on melko pitkä lista kriteereitä, mutta asiaa helpotti se, että etsimme täysin remontoitavaa kämppää, josta saisimme itse sisustaa meille täydellisen kodin. Niinpä meitä ei säikäytetty ysärikeittiöllä tai muovimatolla kylppärissä. Oikeastaan mitä surkeammassa kunnossa kämppä päällisin puolin sen parempi, koska emme halua maksaa jonkun pari vuotta sitten uusimista keittiökaapeista, jotka kuitenkin heivaisimme kaatikselle uusien tieltä.

Järvimaisema

Rakastan lenkkeillä järvimaisemassa ja uuden kodin yksi tärkeä kriteeri olikin järven läheisyys tai ainakin muuten loistavat ulkoilumaastot. Tarvitsemme ehdottomasti myös kodin missä on piha, mitä aurinkoisempi sen parempi, jotta siinä tarkenisi oleskella mahdollisimman paljon. Suomessa kun eivät kelit aina suosi niin on huippua, kun pääsee helposti nauttimaan niistä hyvistä keleistä omalle terassille. Keittiön ja olohuoneen tuli olla yhtenäistä tilaa tai ainakin vierekkäin, jotta seinän kaatamalla yksi avara tila olisi toteutettavissa. Putkihommia helpottamaan toivoimme, että wc tai kylppäri sijaitsisi lähellä eteistä, eikä koirien pesupisteen tekeminen näin olisi iso duuni.

Check! Kaikki löytyi ja pääsemme kesällä laittamaan kotia kuntoon. Valtava urakka mahdollistaa sen, että saamme kodistamme nyt just eikä melkein meille käytännöllisen ja silmää miellyttävän. Sitten vaan pohtimaan niitä tuhansia vaihtoehtoja aina keittiön tasoista saunan lauteisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *