Uudenvuoden kasvismenu

Food

Tänään on R:n ensimmäinen uusivuosi ja havahduin vasta, ettei meillä ole edes yhtä tähtisädetikkua pienen miehen riemuksi! Ehkä illan mittaa kehitellään jotakin jännittävää. Aikuisten iloksi on suunniteltu hyvää ruokaa ja ehkäpä uudenvuodenpäivän aamusauna pihan puusaunassa. Suunnitelma on ottaa rennosti  ja uudenvuoden aaton kasvismenukin on suunniteltu niin, ettei köökissä tarvitse kuluttaa liiaksi aikaa. Kaikissa resepteissä on linkit alkuperäisiin resepteihin, en ole muokannut niitä tippaakaan tänne kopioidessani.

Näillä herkuilla meillä nautitaan uudestavuodesta:

Sieni-vuohenjuustopintxot:

Näitä pintxoja on tullut tehtyä useampaan kertaan itselle ja myös vieraille eli herkullinen resepti kyseessä. Eikä näiden väsääminen vaadi kummia.
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Uudenvuodenkasvismenu1-767x1024.png

200 g herkkusieniä
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl tummaa balsamicoa
1 patonki
1 (140 g) pehmeää vuohenjuustoa
1/3 tl suolaa
muutama timjaminoksa
cocktailtikkuja
1. Puhdista sienet ja leikkaa 2–4 osaan. Kuori ja silppua valkosipuli. Ruskista sieniä pannulla öljytilkassa. Lisää valkosipuli, balsamico ja suola. Paista hetki sekoitellen ja ota liedeltä.

2. Viipaloi patonki pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele pinnalle öljyä ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

3. Levitä patonkiviipaleille vuohenjuustoa. Laita päälle pari herkkusienipalaa ja kiinnitä cocktailtikuilla. Viimeistele timjamilla.

Pasta alla norma eli munakoisopasta

Tätä reseptiä testataan tänään ensimmäistä kertaa. Mikä voisi mennä vikaan, kun lautaselle saa chiliä, valkosipulia, juustoa ja vielä lorauksen valkkaria?
Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Uudenvuodenkasvismenu2-767x1024.png

500 g munakoisoa
1 tuore punainen chili
3-5 valkosipulinkynttä
1/2- 3/4 dl hyvää oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
    2 dl valkoviiniä
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
1 rkl sokeria tai hunajaa
 400 g pastaa
 1/2 dl silputtua tuoretta basilikaa
75-100 g raastettua Le Gruyère AOP -juustoa
11. Huuhtele munakoiso ja leikkaa puolen sentin viipaleiksi. Silppua chili, poista siemenet ja hienonna valkosipulinkynnet.

22. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja anna niiden itkeä vartin verran. Kuivaa pintaan kihonneet pisarat talouspaperiin, pirskottele niille hieman oliiviöljyä ja ruskista viipaleet uunin 250-asteisten grillivastusten alla, noin 10-15 minuuttia. Jaa viipaleet neljään osaan. Voit myös ruskistaa viipaleet pannulla. Siirrä palaset lautaselle odottamaan.

33. Kun munakoisoviipaleet ovat uunissa, tee tomaattikastike. Kuumenna öljytilkka pannulla ja kääntele siinä valkosipulit ja silputtu chili. Lisää tomaattimurska, valkoviini sekä mausteet. Anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä hetken aikaa. Sekoita joukkoon loppuvaiheessa munakoisoviipaleet.

44. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan purtavan pehmeäksi eli al dente. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon munakoiso-tomaattikastike. Silppua joukkoon tuoretta basilikaa ja viimeistele munakoiso-tomaattipasta juustoraasteella. Tarjoa heti.

MMariannen puolukkarahka

TäTämäkin jälkkäri menee ensimmäistä kertaa tänään testaukseen, mutta vaikuttaa sen verran simppeliltä ja varmalta tapaukselta, että eiköhän maistu! Ei jaksettu väsätä kakkua, eikä joulun makeiden jälkeen tehnyt mieli mitään överimakeaa, joten päädyimme tähän rahkaan.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Uudenvuodenkasvismenu3-767x1024.png
2 dl kuohukermaa
1 prk (200g) maustettua vanilja rahkaa
3 – 4 dl puolukoita
1/2 – 3/4 dl sokeria
1 Marianne crush -rouhetta

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka ja soseutetut, sokeroidut puolukat sekä karamellirouhe.
2. Jaa annoskulhoihin ja koristele puolukoilla.

Hyvää uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *