Tomaattinen kvinoa-lehtikaalisalaatti

Food

Terveellinen, täyttävä, nopea, näppärä ja vieläpä herkullinen salaatti. Kvinoa ja lehtikaali ovat hyvää pataa keskenään ja meidän keittiössä tuttu näky.

Lehtikaali on mielestäni parasta tosi rapsakkana ja vaatii pientä kyttäystä, ettei sitä tule otettua uunista liian aikaisin, muttei kuitenkaan poltettunakaan. Tässä safkassa on rauta-arvot kohdillaan!

Sun Spelt kvinoa
Sun Speltin kotimainen luomu kvinoa on ehdoton suosikki!

Tomaattinen kvinoa-lehtikaalisalaatti

3dl kvinoaa

200g lehtikaalia

2 rkl oliiviöljyä

250g kirsikkatomaatteja

1 sipuli

3 valkosipulinkynttä

n. 8 aurinkokuivattua tomaattia

n. 2 rkl per annos turkkilaista jogurttia (tai vegaani esim. Oatly iMat Fraiche)

tuoretta persiljaa

välimeren yrttiseosta

mustapippuria

sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Levitä lehtikaalit pellille, roiski päälle oliiviöljyä ja ripottele sormisuolaa. Laita paistumaan uuniin 200 asteeseen, noin 15 minuutiksi, kunnes ovat kunnolla rapsakoita. (mutta varo ettei pala!)
  2. Laita kvinoa keittymään pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet, kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit.
  4. Kun kvinoa on valmista, valuta se ja sekoita joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, sipuli, kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Lado lautasen pohjalle lehtikaalia, siihen päälle kvinoasekoitusta ja sen päälle pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia.
  6. Koristele tuoreella persiljalla ja ripottele päälle yrttiseosta (esim. välimeren yrttiseos), sormisuolaa ja mustapippuria.

Salaatti on muuten maukasta myös kylmänä, mutta lehtikaali on parasta uunituoreena. Jos syömistä jää seuraavalle päivälle, lehtikaalia voi pyöräyttää pannulla ennen syömistä, niin on makoisampaa.

Tomaattinen kvinoa-lehtikaalisalaatti

Hyvää ruokahalua!

-Jasu

3790cookie-checkTomaattinen kvinoa-lehtikaalisalaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *