Punajuuri-vuohenjuustolasagne

Food

 photo IMG_20181115_130910_zps5ibbuzbp.jpg



Kun ajattelen syksyisen ruuan raaka-aineita, tulee punajuuri ensimmäisenä mieleen. Hirmu hyvä ja terveellinen juures, jota meillä käytetään useimmiten keitoissa, mutta kuten seuraava ohje meille kertoo, myös lasagnessa. Lasagnen monia muunnoksia syödään meillä ahkerasti, välillä korvataan lasagnelevyt munakoisoilla ja välillä kesäkurpitsoilla, välillä täytetään perinteisellä soijarouheella ja välillä herkutellaan sienillä tai punajuurella. Lasagne on kivan simppeli ruoka, josta syö monta päivää, eikä vaadi kaverikseen erityisemmin mitään.
 
Ohjeen lasagne on täyttävä linssien ja vuohenjuuston ansiosta. Resepti on alun perin täältä, enkä ole sitä juurikaan muutoin muokannut, paitsi korvannut ranskankerman vege ranskankermalla (Oatly iMat Fraiche) ja maidon kaurajuomalla. Ohjeessa käytetään iso kasa vuohenjuustoa, joten osa maitotuotteista on mielestäni kiva korvata kaurapohjaisilla vaihtoehdoilla. 

Punajuuri kaikesta ihanuudestaan huolimatta sotkee ihan kivasti, joten pidä se kaukana vaaleista laattasaumoista ja muusta huokoisesta, mihin se jämähtää jäädäkseen ja mikäli haluat kätesi näyttävän puhtailta (jo ennen viidettä suihkukertaa) käytä kumihanskoja punajuurta käsitellessäsi.





 photo IMG_20181112_131353_zpsk5b4fjga.jpg





Punajuurilasagne
 
Punajuuritäyte

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 iso tai 2 pientä punajuurta
1 dl mustia linssejä
400g tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 rkl balsamiviinietikkaa (balsamico)
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
 
Juustokastike

200g vege ranskankermaa (iMat Fraiche)
2 dl kaurajuomaa
400g vuohenjuustoa
 
Lisäksi

Lasagnelevyjä


 
1. Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista pannulla. Kuori ja raasta     punajuuri ja lisää sipulin seuraksi pannulle.
 
2. Huuhtele linssit, lisää ne ja muut punajuuritäytteen ainekset   pannulle. Anna hautua noin 15 minuuttia.
 
3. Pilko vuohenjuusto pieneksi palaseksi. Sekoita hyvin   juustokastikkeen aineet keskenään (alkuperäisessä ohjeessa   käytetään sauvasekoitinta, mikä on myös ihan jees)
 
4. Lado uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, punajuuritäytettä   ja juustokastiketta, jättäen päällimmäiseksi kerroksen   juustokastiketta.
 
5. Paista lasagne uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
 




 photo IMG_20181112_130717_zpsejeydvur.jpg




 photo IMG_20181112_131927_zps3gvwqaad.jpg
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *