Nopea linssikeitto (Chili) GL, VE

Food

 photo UNADJUSTEDNONRAW_thumb_cdb_zpsjzpq76mj.jpg





Tätä kiireisten päivien keittoa tulee tehtyä meillä säännöllisin väliajoin. Kyseisen keiton raaka-aineet löytyvät meiltä melkein aina kaapista, joten jos kauppareissujen väli on taas päässyt venähtämään, niin se on linssikeiton paikka. Linssikeittoa on hirmu helppo soveltaa. Porkkanan tilalla voi käyttää esim. bataattia ja jos ei kaapista löydy aurinkokuivattuja tomaatteja, niin lisämakua voi lorauttaa vaikka kookoskermasta. Itse tykkään laittaa linssikeittoon aika paljon chiliä, joten suosittelenkin, että mausteita lisäillessä maltat maistella ja lisäillä mausteita oman maun mukaan. Muista valita linssit, joissa on lyhyt valmistusaika, niin pääset nopeasti syömään.




 photo 46482013_10209767747189147_8149961926063947776_n_zpsut4b5cx7.jpg




Nopea linssikeitto (Chili) 

GL, VE

1 Sipuli
3 Valkosipulin kynttä
3 Pientä porkkanaa
1l Kasvislientä
2 dl punaisia linssejä (esim. Risenta)
Tomaattimurska
6 kpl Aurinkokuivattuja tomaatteja ja
2 rkl niiden öljyä
n. 1 tl Chiliä
Ripaus suolaa
Ripaus mustapippuria




 photo 46387238_10209767747469154_2087169984902987776_n_zpswwjyoo8z.jpg





1.
Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet, viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi. Mitä ohuemmat ovat viipaleet, sitä nopeammin ne valmistuvat liemessä.  

2.
Kaada kattilaan ja ruskista, halutessasi voit lorauttaa kattilan pohjalle tilkan oliiviöljyä tai muuta suosimaasi rasvaa. 

3.
Mittaa kattilaan litra vettä ja lisää kasvisliemikuutiot. Kun vesi kiehuu, lisää linssit ja anna niiden kiehua, niin kauan kuin linssien ohjeessa sanotaan. (Jos käytät Risentaa aika on 5-10 min.)

4.
Sillä välin kun linssit kiehuvat, ala lisäillä mausteita välillä maistellen. 

5.
Kun Chiliä on lisätty niin paljon, että kestät tulisuuden just ja just odottele, että linssit ovat muhineet tarvittavan ajan ja keitto on valmis nautittavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *