Minttuinen Feta-pinaattipiirakka

Food
Perinteinen feta-pinaatti piirakka sai hieman uutta twistiä, kun laitoin sekaan aiemmasta ruuasta yli jäänyttä tuoretta minttua. Käytin reseptissä osittain kasvipohjaisia tuotteita, mitkä luonnollisesti voit korvata halutessasi myös maitotuotteilla. Pohjaan käytetyt spelttihiutaleet tuovat kivasti suutuntumaa ja ovat terveellisiä. Vaikkakin sotkin ne vehnäjauhoihin, joiden tilalla voit halutessasi käyttää vaikka kaurajauhoja, niin setti on terveellisempi ja vatsaystävällisempi. Tarkoitukseni oli tehdä tämän kaveriksi punajuurikeitto, mutta koska en halunnutkaan tahria käsiäni, tuli tästä sittenkin välipala eikä keiton lisuke. Toimii molemmissa tapauksissa!

 

Minttuinen Feta-pinaattipiirakka

Pohja
 
1,5 dl spelttihiutaleita,
1 dl vehnäjauhoja
150g voita
0,5 dl kaurajuomaa
ripaus suolaa
 
Täyte
 
150g pakastepinaattia
1 muna
2 dl iMat Fraichea
200g Fetaa (käytin Apetina)
3 valkosipulinkynttä
pieni kämmenellinen tuoretta minttua
1 pieni sipuli
1 pieni punasipuli
ripaus pippuria
 
 
Pohja
 
1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sekaan kaurajuoma ja sulatettu voi. Sekoita taikinaksi.
 
2. Painele piirakkavuokaan tasaiseksi pohjaksi ja parin sentin verran reunoille, esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
 
Täyte
 
3. Sekoita sulatettu pinaatti, muna, ja iMat Fraiche keskenään.
 
4. Pilko sipulit, minttu ja feta, lisää ne pinaattiseokseen. Lisää vielä pippuri ja sekoita.
 
5. Kaada piirakkavuokaan tasaisesti ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
 
6. Anna piirakan vetäytyä hieman ennen tarjoilua.
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *