Koskenlaskija kasvislasagne (L,K)

Food

Lasagnen pyöräyttää puolessa tunnissa (plus paistoaika) ison satsin, mistä pikkuperhe syö monta päivää. Tämä ei olekaan ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään lasagneresepti, mitä tässä blogissa on ja tulee olemaan. Lasagnessa on kaikki samassa, joten ei tarvitse erikseen alkaa väsäämään lisuketta, ellei halua laittaa kylkeen salaattia tai itse olisin voinut laittaa pakkasesta parsakaalia, jos ei olisi ollut niin kova nälkä, että lautanen oli jo nuoltu ajatuksen tullessa.

Käytin lasagnen juustokastikkeessa juoksevaa Koskenlaskija Ruokaa, joka on meidän keittiössä usein käytössä. Tähän lasagneen valikoitui maku Cheddar, mutta muutkin maut ovat kokeilemisen arvoisia!

Linsseinä käytin kuivattuja linssejä (keittoaika 10 min.) Niitä ei tarvitse keittää ennen lasagneen lisäämistä. Säilykelinssit toimivat varmasti yhtä hyvin.

Kasvikset

Täyte

3 porkkanaa

4 punajuurta (pieniä)

1 sipuli

1,5 dl soijarouhetta

1, dl punaisia linssejä

1 rkl yrttejä (timjami, basilika, oregano)

2 tlk tomaattimurskaa (1 kg)

4 dl vettä

suolaa

pippuria

Juustokastike

Koskenlaskija Cheddar Ruoka (250g)

1 dl kaurajuomaa

Lisäksi

12 lasagnelevyä

Täyte

Työvaiheet

  1. Pilko vihannekset, lisää paistinpannulle halutessasi tilkka öljyä ja ruskista vihanneksia hetki.
  2. Mittaa joukkoon soijarouhe ja linssit.
  3. Kaada sekaan tomaattimurska ja vesi, mausta. Anna hautua sen aikaa, kun valmistat juustokastikkeen.
  4. Sekoita haarukalla kauramaito ja Koskenlaskija Ruoka sekaisin.
  5. Lado lasagnevuoan pohjalle sopivasti lasagnelevyjä (itse laitoin 4 per kerros).
  6. Lisää täyte ja kaada sen päälle juustokastiketta.
  7. Jatka kerrosten tekemistä ja jätä päällimmäiseksi juustokastikkeella kuorrutettu kasvistäyte.
  8. Paista 200 asteessa, uunin keskitasolla, noin 30 minuuttia.

Toivottavasti maistuu sullekin!

-Jasu

3380cookie-checkKoskenlaskija kasvislasagne (L,K)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *