Filippiiniläinen Tofu (VE, GL)

Food

 photo af207b6e-1d87-4d39-95cd-8b56fa6f46f2_zps5ytkgtkf.jpg



 photo IMG_20181107_125423_zpsqhndoeey.jpg

 
Ennen kun mennään reseptin pariin, niin pikku stoori tähän alkuun ruokakokemuksistamme Filippiinien reissulla 2017.


Reissussa syömämme ruoka oli kaiken kaikkiaan aika hirveää. Olin kuullut, ettei Filippiinit ole mikään kulinaristin unelmakohde, mutta jessus kyllä ihan naurattaa, miten kauheita ruokakokemuksia matkalla tuli koettua! Päällimmäisenä jäi mieleen ”tomaattisalaatti”, jossa ei ollut yhtään mitään muuta kuin tomaatteja. Ei siis mitään muuta. Samaisesta paikasta kasvissyöjä sai onneksi myös proteiinia, nimittäin valkoisena hohtavan paahtoleivän säilykepavuilla.


 photo IMG_1040_zps1tsvqu7p.jpg



 photo c17804b9-339a-4717-a357-c6903d20a4ce_zpsdnal9yqx.jpg
 
 
 

Ehdottomasti top kolmoseen pääsee myös se kerta, kun kärsin ”jalla jallasta” hotellilla, mutta ruokaa oli saatava, joten lähdimme metsästämään ravintolaa, josta saisi jotain kevyttä ja raikasta. Löysimmekin kivan paikan meren rannalta ja onnekseni löysin ”mangosalaatin” listalta. Kun tilaus tuli, lautasella komeili mangoa, joka oli yltä päältä maailman tulisimmassa kastikkeessa, eikä näyttänyt millään muotoa salaatilta. Puntaroi siinä sitten kärsiäkkö nälästä, vai kärsiä vielä enemmän seuraavalla wc reissulla.

 
 

 

No oikeasti Filippiiniläinen ruoka voi olla myös hyvää, kuten seuraava resepti meille todistaa. Ruokapaikat kannattaa vaan tsekata etukäteen ja mikäli on sekasyöjä, niin sekin helpottaa kummasti asiaa.

Ja sitten se resepti…



 photo IMG_20181107_122152_zpshgmqwq8h.jpg


Tässä reseptissä on reilusti makua! Jos koet, että kasvisruoka on monesti mautonta puppua, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla 🙂

Resepti on alun perin täältä, olen sitä hieman muokannut.

Filippiiniläinen Tofu (VE, GL)

1 pkt maustamatonta tofua
4 rkl soijakastiketta
4 rkl rypsiöljyä
2 isoa valkosipulinkynttä
1 dl Maizenaa (maissitärkkelys)
1 ps Bimi varsiparsakaalia
Kastike
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
1 dl omenaviinietikkaa
3/4 dl soijakastiketta
¼ dl vettä
3 rkl fariinisokeria
muutama rouhaisu mustapippuria
1. Pilko tofu.
2. Sekoita öljy, soija ja murskatut valkosipulinkynnet. Pyörittele tofun palat seoksessa.
3. Jätä tofun palat imeytymään seokseen. Pilko sillä välin varsiparsakaali, sipuli ja loput valkosipulinkynnet.
4. Pyörittele tofut Maizenassa ja ruskista sitten öljyssä pannulla.
5. Siirrä tofut sivuun pannulta ja ruskista pannulla pilkkomasi sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää myös varsiparsakaali.
6. Lisää pannulle loput kastikkeen ainekset. Anna kiehua 10 min ja lisää lopuksi tofut joukkoon.
Tarjoile riisin kanssa.
Olen muokannut reseptiä niin, että se on vähän miedomman makuinen, vaikkakin makua silti on reippaasti. Suosittelen, ettet keitä riisiä suolassa, koska sitä on soijakastikkeessa jo melkoisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *