Tavalliseen paluu ja talviunelmia

Family Personal

Meillä oli viime viikonloppuna vihdoinkin tuparit, mikä on merkki siitä, että koti alkaa olla jo aikas kotoisalla mallilla. Jopa ne aina viimeiseksi jäävät listat ovat jo suurelta osin paikallaan ja yleisilme kotona on vihdoin viimeistellyn puolella. Oli hurjan kiva saada pitkästä aikaa liuta kavereita kasaan ja viettää aikaa aikuisten kesken. Tuparit toimivat kevyenä potkuna persuksille rempan suhteen, kun halusimme saada tietyt jutut ennen niitä tehtyä.

Me pyrittiin tuparitarjoilujen suhteen (taas) menemään sieltä mistä aita on matalin ja pöytään katettiin granaattiomenasalaatti, tomaatti- mozzarellapiirakka, naposteltavaksi karkkia, sipsiä, porkkanoita ja kurkkua ja jälkkäriksi tein raikkaan sitruunajuustokakun, mihin ei tullut lainkaan liivatetta, eikä valkosuklaata (mitä yleensä käytän hyydyttäjänä). En tosiaan tiennyt, että kakku hyytyy noin hyvin myös pelkällä kuohukerma-tuorejuusto yhdistelmällä!

Resepti sitruunajuustokakkuun löytyy täältä Suklaapossun sivuilta.

Kaiken remontoinnin, joulun, uuden vuoden ja tupari järkkäilyjen jälkeen, tänään oli pitkästä pitkästä aikaa tavallinen sunnuntai, kun koko perhe teki yhdessä kaikkea kivaa eikä kämppä leijaillut remonttipölystä ja naulapyssy laulanut. Tuikattiin päivä käyntiin yhteisellä aamupalalla, nautittiin melkein aurinkoisesta ja kummallisen keväisestä aamupäivän ulkoilusta ja tehtiin alelöytöjä tuleviin talvikeleihin. Me lähdetään perheen kanssa mökkireissulle Leville hiihtolomalla, eli jos talvi jäi Pirkanmaalla välistä ja hypättiin suoraa kevääseen, niin siellä stiigaillaan ja tehdään lumiukkoja koko talven edestä. Saatiin kaupungilta T:lle uudet lasketteluhousut ja talvikengät, jotka on olleet ostoslistalla puoli vuosikymmentä. Lisäksi hampaan koloon jäi pahasti nakertamaan ah niin superlämpimät talvikengät, jotka bongasin mulle alelaarista, mutten raaskinut kuitenkaan ostaa…

Huippua päästä lomalle, kotoa pois, muihin maisemiin. Ollaan pohdittu T:n kanssa, että tuntuuko tämä koti jo kodilta? Mun mielestäni uusi kotimme on jo kotoisa ja tuntuu omalta, mutta varsinkin T, joka on tehnyt remppailusta suurimman osan ei ehkä vielä ihan täysillä koe samoja fiiliksiä. Siksipä on välillä hankala rentoutua kotona, kun sormen syyhyvät tekemään kodin viimeistelyjä valmiiksi ja toki muutenkin kotona löytää aina jotain siivottavaa ja järjesteltävää. Mulla haastetta tuottaa lähinnä himmata sisustukseen liittyvissä jutuissa, ettei tulisi tehtyä hätiköityjä päätöksiä ja törsättyä kuukauden tienestejä kerralla. Aivot siis kaipaavat reiluksi viikoksi pohjoiseen mökkiin, jossa me tuskin mietitään samaan tapaan listojen naputtelua ja päiväpeiton väriä.

Vielä pitää koluta netistä kaikki mitä halutaan nähdä reissullamme! Ainakin poroja ja sitä nykyään niin eksoottista lunta. Levillä on mun ja R:n riemuksi muutakin kun laskettelurinteet, joissa taas T viihtyisi viikon (tai viisi) putkeen parilla mukilla Tazzaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *