Pikkuvauva-ajan parhaat hankinnat

Family

Pyrin siihen, ettei ylimääräistä sälää ja roipetta loju nurkissa, koska se tuo itselleni jotenkin stressaantuneen fiiliksen. Raskausaikana päätinkin olla hankkimatta paljoa hankintoja vauvalle, kyllähän sitä kauppaan ehtii vauvan synnyttyäkin. Loppujen lopuksi ikinä ei tiedä mitä tuleva pienokainen tarvitsee, maidon, pusujen ja lässytyksen lisäksi. Toinen kun voi viihtyä kantorepun sijaan kantoliinassa tai sitterissä jne.
Onnistuinkin aikamoisen loistavasti pyrkimyksessäni, sillä kaikki mitä ostettiin tuli käyttöön!
Aika perinteiset mieltymykset meidän vauvalla olikin. Hytkytystä ja lähellä oloa, niillä pääsi pitkälle.

Tula

Lähellä sain (ja saan yhä) vauvan pidettyä kantorepussa. Meillä on käytössä Tula standardi, jossa käytimme kuuden kuukauden ikään saakka vauvatukea. Tulalla on myös uudempi malli free-to-grow, josta olen kuullut paljon hyvää, joten jos mietit Tulan hankintaa laittaisin tuon uudemman mallin korvan taakse. Standardillakin pärjää loistavasti, mutta uskoisin, että free-to-grown säätömahdollisuudet ja helppous ilman vauvatukea olisivat hyödyllisiä.
Käytin Tulaa niin sisällä, kuin ulkonakin. Meillä on kaksi koiraa, joten lenkit helpottuivat, kun saan pidettyä kädet vapaana. Jos vauvalla oli (lähes aina) läheisyyden kaipuu, sain tehtyä pakollisia koti askareita ja pidettyä vauvan samalla lähellä.

 photo tula_zps9ygnbrws.jpg

 photo IMG_1393_zpsmynrpcwa.jpg
Tässä kuvassa näkyy Tulan vauvatuki ja puolinukkuvan vauvan sänkyyn siirto-operaatio.

Jumppapallo

Hytkytys ja pomputus ovat tunnetusti monen vauvan lempi puuhaa, jo masusta tutun hytkeen ansiosta. Nämä sai näppärästi yhdistettyä Tulan ja jumppapallon yhdistelmällä. Ostin tosiaan varta vasten odotusaikana jumppapallon. Ajattelin sen olevan mukava loppuraskaudesta ja synnytyksen alkuvaiheissa, sekä vauvan synnyttyä. Helppo tapa pomputtaa vauvaa ja samalla palauttaa rauhallisesti omia lihaksia takaisin entiselleen. Jumppapallo alle ja vauva Tulaan, niin sillä sai vähän isommatkin raivarit taltutettua. Jos vauva päätti antaa kaikkensa, eikä rauhoittunut millään niin tähän yhdistettiin vielä Spotifysta ”white noise” sateen ropinaa (life saver!!). Tämä kolmen kombo toimi lähes aina. Jumppapallon pomput toimivat jotenkin vielä paremmin kuin seisoen tai kävellen vauvan pomputtaminen. Olisivatko pallon pehmeät pomput lähellä samaa pehmeää tunnetta, jonka vauva tuntee masussa lapsiveden pehmentäessä iskuja.

Unipesä

Tein äitini kanssa mitä ihanimman unipesän vauvalle raskausaikana. Äitini on tehnyt pitkän uran kansallispukujen parissa ja hänellä oli kasa vanhoja kansallispuku kankaita, joita olen jo pikkutyttönä ihastellut. Unipesässä vauva mahtuu nipin napin yhä nukkumaan ja tuttuna turvallisena paikkana se on kätevä mukana, mikäli unia nukutaan vieraassa paikassa. Myös unipesä on auttanut vauvan rauhoittelussa. Kun vauvaa täytyy tuudittaa nukahtamaan, saa hänet helposti siirrettyä unipesän kanssa sylistä muualle nukkumaan. Se myös auttaa hieman, etteivät koirat hypi vauvan päälle, jos hän nukkuu esim. sohvalla.

 photo unipesa_zpsgylbdrcz.jpg

 photo IMG_20180810_114426_zps53vh0cth.jpg

Stokke Steps ja Stokke Steps Bouncer sitteri

Harkitsin näitä molempia ostoksia melko pitkään. Päädyin ostamaan molemmat ja tulihan ne myös käyttöön. Sitteriä voi siis pitää lattialla tai sen voi kiinnittää helposti tuoliin. Meillä sitteri on ollut kovassa käytössä niin lattialla, kuin tuoliin kiinnitettynäkin. Vauva viihtyi usein mainiosti vieraiden tasolla kahvipöydässä keskellä toimintaa tai vieressäni kun tiskasin. Vauva viihtyy paljon paremmin ylhäällä, minun ja muiden viihdyttäjien tasolla, kuin lattialla. Se onkin ainut huono puoli, jonka tuolista keksin, että vauva ei tuolista juuri haluaisi poistua lattialle yksikseen jumppaamaan. Tiedä sitten viihtyisikö sen paremmin, vaikkei tuoliin olisi tottunutkaan.  Vielä olemme pitäneet tuolissa Stokke bounce sitteriä, mutta pian hankinnassa on tuoliin kiinnitettävä syöttötuoli-lisäosa. Meillä on syöty kiinteitä neljän kuukauden iästä alkaen ja syömiset ovat onnistuneet kätevästi Bounce sitterin ja Steps tuolin yhdistelmällä. Sitteri kiinnitettynä tuoliin, on sopivasti vähän pystympi, kuin mitä se olisi maassa, joten syöminen tuolissa on senkin johdosta mukavaa.

 photo 1d70ad73-640e-4edc-a802-9894ba324a39_zps7tuponkr.jpg

Kokoontaitettava amme

Meillä on suhteellisen vähän tilaa, joten kokoontaitettava amme päätyi ostoslistalle jo aikaisessa vaiheessa. Toki tavallisen ammeen voisi säilyttää aina suihkussa ja siirtää tieltä pois, kun itse menee pesulle, mutta oma hommansa siinäkin. Kokoontaitettava on ollut huippu näppärä. Ammeen pohja yksinkertaisesti painetaan sisään, kun sen haluaa laittaa pieneen tilaan säilytystä varten, ja sitten työnnetään ulos, kun otetaan amme taas käyttöön. Lisäksi ammeessa on taitettavat jalat, jotka tekevät siitä mahdollisimman tukevan, sekä tietysti pohjassa tulppa, jonka avulla ammeen saa tyhjennettyä näppärästi. Meidän amme on täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *