Muuttokuume

Family Personal

Ajatukset ovat olleet vahvasti kiinni asuntojutuissa lähipäivinä. Olemme pohtineet paljon mikä alue, olisi meille paras ja kuinka kauas olisimme valmiita lähtemään. Hinta kun tippuu roimasti Tampereen rajojen yli hypätessä ja kriteerit neliöistä, pihasta ja vähän kaikesta, ovat aikamoisen korkeat. Tampereella on kuitenkin T:n duunipaikka, eli ajoa tänne tulisi joka tapauksessa ahkerasti. Vaikka vaihtoehdot asuinpaikasta ovatkin sen verran lähellä, että bussit kyllä kulkevat, joten kuten minne ikinä päädymmekään, niin silti autolle tulisi huomattavasti enemmän kilsoja, kuin mitä nyt keskustan läheisyydessä asuessa.

Siispä en voi olla pohtimatta ekologista näkökulmaa tässäkin asiassa. Tuplasti isompi asunto nykyiseen verrattuna ja vieläpä kaukana keskustasta. Kulutus suurenisi monella tapaa. Toisaalta oli mikä oli, mielestäni tarvitsemme ne neliöt jollain aikavälillä kuitenkin, joten onko sen niin väliä muuttaisiko suurempaan nyt vai muutaman vuoden päästä.

Koitan miettiä, kuinka paljon oikeastaan tarvitsen keskustan näin lähelle kuin se nyt on. Käyn keskustassa ehkäpä parisen kertaa viikossa, mutta asiat voisi hoitaa myös muualla kuin keskustassa. Jos asuisimme kauempana, treffit ystävien kanssa, saattaisivat tapahtua vähän enemmän toistemme kotona kuin, aina siellä kaupungilla, mikä olisi itselleni ainakin aivan käypä ratkaisu.

Ennen niin kaupunkilainen minä, on tosiaan vaihtunut enemmän luonnon läheisyyttä arvostavaksi. Kaupoilla pyöriminen aiheuttaa lähinnä stressiä ja suosiossani olevat nettikaupat kyllä toimivat kauempanakin keskustasta. Ihan niin korpeen ei sentään olla muuttamassa. Muistan joskus ihmetelleeni miten ihmeessä joku jaksaa käydä vaikka Lempäälästä tai Ylöjärveltä Tampereella töissä, enää se ei tunnu ollenkaan niin hullunkuriselta. Niin se vaan muuttuu, mitä eniten arvostaa asumisessa. Onneksi sitä ei kuitenkaan ole sidottu ikuisesti yhteen paikkaan vaan aina voi tulla maitojunalla takaisin.

Yksi tärkeimmistä asioista asunnossa on sen sijainti. Asunnosta saa sitten tehtyä Kodin kun sen sisustaa omalla maulla ja tietysti ottamalla kaikki omat rakkaat, ihanat ja rasittavat koirat, konnat, lapsen ja miehen mukaan. Vaikka muuttokuumetta podenkin, ei meillä oikeasti ole mikään kiire meidän nykyisestä Kodista ja koitetaankin mallailla ihan rauhassa vaihtoehtojamme.

Tän päivän kuvausassistentti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *