Millainen äiti haluaisin olla

Family Personal

Eilen sain viettää ihanan äitienpäivän, jo toista kertaa myös itse äitinä! Aloitettiin aamu pitkällä ja runsaalla spesiaali hyvällä aamiaisella, jonka jälkeen lähdettiin mummola kierrokselle koko päiväksi. Tää päivä itsessään pisti pohtimaan, että millainen äiti mä olen ja millainen haluaisin olla.

Eihän se ihan niin aina mene, että päätän nyt olla tällainen äiti ja sitten olen sellainen. Sama pätee kumppanina, ystävänä tai ylipäätään ihmisenä. Itse ainakin osaan miettiä päässäni melko täydellisen kumppanin, enkä silti osaa täysin sellainen olla, koska elämä (ja geenit?) on muovannut musta tietynlaisen, enkä usko, että syvälliselläkään itsetutkiskelulla kaikkiin tunteisiinsa pystyisi vaikuttamaan. Tehtäväksi jää vain opetella käsittelemään niitä tietyllä tavalla.

Listasin tähän kuitenkin muutaman jutun millainen haluaisin olla, sekä mitä toivoisin muistavani noudattaa myös tulevaisuudessa. Eipäs nyt liikaa pyritä täydellisyyteen, mutta nää on aika basic hommia, joihin yritän panostaa ja näistä ehdottomasti tärkein löytyy viimeiseltä sijalta.

  1. Äiti joka ei huuda. Meidän koirat ovat tottuneet siihen, että kun on tosi kyseessä käskyttäjän ääni on sellainen karjaisu, jota naapurit kilometrinkin päässä säikähtää. Toivottavasti muistan aina, ettei räyhääminen lapselle ole rakentavaa ja samaan (parempaan) loppu tulokseen pääsee ilman desibelien korotusta.
  2. Äiti joka ei hauku. Uskon, että tämä onnistuu aika selvästi, sillä joka kerta kun kuulen jonkun vanhemman sanovan lastaan esimerkiksi tyhmäksi se särähtää niin pahasti korvaan.
  3. Äiti joka kuuntelee. Toivon (kuten varmaan moni muukin), että olen äiti, jolle voi puhua mistä vain ja jonka kanssa voi keskustella rakentavasti, ilman, että tuomitsen tai tulistun ihan yli äyräiden.
  4. Äiti joka kannustaa. Vaikka tällä hetkellä tuntuu, että haluaisin R:n vain lukevan Puppe-kirjoja kanssani sohvalla ikuisesti, haluan kuitenkin olla se äiti, joka kannustaa asioihin, joita lapsi haluaa tehdä. Oli se sitten muuttaa Kiinaan (kun on tarpeeksi vanha) tai harrastaa motocrossia (pliis tykkää kirjoista).
  5. Äiti joka pyytää anteeksi. Ja kaikista tärkeimpänä, kun rikon jonkun näistä säännöistä, pyydän vilpittömästi anteeksi.

Toivottavasti sullakin oli mukava ja rakkauden täyteinen äitienpäivä <3

PS tekstin pääkuvana komeilee melkein jo vuoden takainen kuva meidän pienen nimiäisistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *