Matkalla mukana vauvan sairastelun varalta

Family

Kun yksi vuosi tulee täyteen, tulee myös aika rokotuksille. Aikamoisen setin tuore taapero saikin ja niiden mukana tuli ensin pariksi päiväksi kiukutus ja sitten nousi kuume, joka lähtiessään jätti jäljelle taas kiukutuksen. Käytiinkin viikonloppuna varmuuden vuoksi korvalääkärillä tsekkaamassa ettei kitinä vaan johdu yhä tänä vuonna kiusanneesta korvatulehduksesta. Korvat saivat puhtaan paperit onneksi, sillä mikäli siellä tulehdus olisi yhä muhinut, niin meidän perjantaina starttaava Barcelonan reissu olisi kaatunut siihen, ainakin naperon osalta. 

Matkavakuutus olisi luultavimmin kattanut kulut ainakin R:n osalta, mutta voi olla, ettei omaa matkaani ja olisinkin sitten varmaan lähtenyt reissuun ilman ipanaa ja isi olisikin päässyt viettämään isi-poika viikonloppua, eikä oluen huuruista sauna iltaa kuten kuulemma tarkoitus. Itselläni on jatkuva matkavakuutus, mutta R:lle otin vain matkan ajaksi matkavakuutuksen sairauksien tai tapaturman varalta. Lisäksi lapsellakin on Eurooppalainen sairaanhoitokortti, joka tosin on melko turha vakuutuksen lisäksi. Se oikeuttaa käyttäjänsä saamaan välttämättömän hoidon samaan hintaan, kuin paikalliset kohteessa. Meidän molempien matkatavarat on vakuutettu mun jatkuvasti voimassa olevalla matkavakuutuksella, sillä se on perhe kohtainen.

Ihan valmiina reissuun!

Ensimmäisessä lentoreissussa eniten jännittää, millä mielellä nousut ja laskut sujuvat, jos paine tuntuu lapsen korvissa ikävältä. Juttelin korvalääkärin kanssa tästäkin ja kyselin hänen mielipidettään puuduttavasta korvasuihkeesta, jonka tarpeellisuutta olen pohtinut. Ajattelin, että ensimmäisen nousun olisin testannut, että miten lapsen korvat kestävät ja jos tuloksena olisi ollut armotonta huutoa ja tuskaa, niin lennon laskuun olisin suihkauttanut puuduttavaa suihketta. Korvalääkäri kuitenkin sanoi, ettei puuduttava suihke välttämättä auta paineen tunteeseen ja paras keino on vain antaa lapselle tutti suuhun ja näin helpottaa paineen tunnetta korvissa. Sillä mennään ja katsotaan miten käy. Meillä kovin haluttaisiin vielä juoda tuttipullosta eli sekin saattaa meillä olla nousun ja laskun aikana käytössä. Voi myös olla, että lentoemoilla on korvien kipuiluun jotain kikka kolmosta, jos oikein pahaksi yltyy. 

Käsimatkatavaroihin tulee myös särkylääkettä lapselle ja toki myös itselleni, jos lennon aikana iskee yllättäen, vaikka kuume, tai muu kipuilu. Olemme saaneet särkylääkkeen reseptillä ja apteekista kerrottiin, että särkylääkkeen resepti on hyvä pitää mukana matkalla, vaikka epäilenkin, että siitä sen kummempia kyseltäisiin.

Jännitys reissusta on pikkaisen noussut pintaan. Silti uskon, että kaikki uudet maisemat ja ihmiset ovat niin jänniä lapsen(kin) näkökulmasta, että hän viihtyy oikein hyvin.

R:n käsimatkatavaroihin pakataan myös hyviä smoothieita, parhaimmat lelut ja kirjat ja kuten nykyajan lapselle kuuluu (heh) Netflixistä pari jaksoa Super Lentokoneita tabletille lennon aikana katsottavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *