Kasvissyöjäperhe Barcelonassa

Family

Suomi on yllättävän edellä hyvinvointiboomissa, mikä näkyy täällä myös ruokailutottumuksissa. Harvassa maassa saa valita kaupan hyllyltä tofunsa niin monista eri vaihtoehdoista ja siihen vielä lisäksi kaikki nämä uudemmat tulokkaat, nyhtikset ja härkikset, jotka saavat jatkuvasti vaan lisää kavereita kasvisruokailijoille valittavaksi.

Kasvisruokavaihtoehtoja on varmasti lisääntyvissä määrin saatavilla etelä-euroopassa ja isoissa kaupungeissa, kuten Barcelonassa, valinnan varaakin jo on. Carrefourin kaltaiset isot puljut myyvät ihan kivasti vaihtoehtoja kasvissyöjille ja yllätyksekseni löysin oikein kylmähyllyllisen erilaisia kasvissyöjien protskuja pienemmästäkin kaupasta. Uskoisin, että Barcelonassa kasvissyöjät ovat yleisesti ottaen ahkerampia kokkailemaan, eikä siellä ole samanlaista markkinarakoa erilaisille valmisruuille kuten Suomessa. Ainakin itselläni viikon ruokaostoksia tehdessä, kauppakassiin päätyy melkein joka kerta myös jotain puolivalmista kylmähyllystä, niiden perinteisten papujen ja linssien lisäksi, joita taas Barcelonalainen kasvissyöjä varmaan jaksaa vääntää itselleen monipuolisesti muunnellen.

Nälkä yllätti kesken kaupunkikierroksen

Lasten valmisruokia on ihan valtavasti Suomen kaupoissa, mutta onnekseni löysin Barcelonastakin vaihtoehtoja meidän ipanalle. R kun ei syö lihaa, niin olin varautunut, ettei kaupasta varmaan hänelle mitään suolaista purtavaa vauvojen hyllystä löydy. Toisin kävi ja pienestä lähikaupasta sain hänelle sekä kalaruuan, että kasvisruuan hätävaraksi reppuun, jos omasta ruuastani ei olisi hänelle jaettavaksi. Lisäksi pakkasin valikoivalle lapsukaiselle omia tuttuja makuja matkalaukkuun, ettei homma menisi ihan diettailuksi jos kulinaristi kokisi kulttuurishokin.

Asuimme Barcelonassa puolet ajasta hotellissa ja puolet yövyimme ystävän asunnossa, jossa kokkailimme myös itse ruokia. Tuntuu, että aina kun majailen pidempää aikaa ulkomailla, jossain missä on mahdollisuus kokkailla omia ruokia, niin syön samaa couscous-kasvispaistosta mihin näyttää löytyvän ainekset melkein mistä päin maailmaa tahansa. Couscous keittymään ja lähikaupasta löytyviä kasviksia pannulle, siihen sekaan mausteita maun mukaan ja vóila safka on valmis. Yleensä lisään joukkoon vielä papuja tai linssejä, riippuen kummat ovat helpommin käden ulottuvilla. Saman setinhän voisi tehdä, vaikka korvaamalla couscousin tummalla riisillä.

Ravintolat tsekattiin etukäteen netistä ja kaverin suorituksen perusteella, koska Barcelona on pullollaan hyviä rafloja, haluttiin löytää just ne meille sopivimmat. Suosituksesta käytiin Woki Organic Marketissa, joka nimensä mukaisesti myy ja valmistaa luomuruokia laidasta laitaan. Listalta löytyy muun muassa wokkeja, hamppareita ja pizzaa, sekä tietysti sangriaa ja jälkkäreitä. Paikka sopi hyvin perheille, rennon ilmapiirinsä ansiosta ja paikalla olikin useampia lapsia meidän ipanan lisäksi. Nappasin Woki Organic Marketin myymälästä mukaan Oatlyn ja luomuriisikakkuja myöhempää nälkää varten. Myynnissä oli myös paljon paljon muuta, muun muassa tuoreita kasviksia, suklaata, ja kuivatavaraa, kuten papuja ja pastoja.

Vikana päivänä poikettiin kaupungilla pyörimisen lomassa lounaalla Vegetalia nimisessä ravintolassa, josta saatiin rauhallinen nurkkapöytä. Sen ääressä vietettiin tuntitolkulla aikaa, vaikka ruuat saapuivatkin ennätys nopeasti. Listalla oli laidasta laitaan kasvisruokia. Meidän jengissä syötiin fajitaksia ja paellaa, sekä jälkkäriksi makeaa tofu-porkkanakakua ja (kerrankin!) liivatteetonta juustokakkua. Jälkkärijuomana tietysti cafe con leche, soijamaidolla. Oli virkistävää, kun tarjoilija oikein omatoimisesti kysyi mitä maitoa haluan kahviini!

Viihtyisä Vegetalia ulkoa päin

Barcelona oli kaiken kaikkiaan helppo kohde myös kasvissyöjäperheelle ja vitsi miten lapsiystävällistä porukkaa! Oltiin sitten ravintolassa, metrossa tai kadulla niin saatiin kanssaihmisiltä osaksemme pelkkää hymyä.

Tykkään isoissa kaupungeissa tutustua paikallisiin ravintoloihin jo etukäteen, niin ei tarvitse etsiä loputtoman ravintolamäärän joukosta sitä parasta, kun nälkä jo kurnii mahassa. Tripadvisorissa on näiden parin meidän testaamamme (Vegetalia ja Woki Organic Market) lisäksi lueteltuna paljon rafloja Barcelonassa vierailevalle kasvissyöjälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *