Vauvanlelu

Juhlahumua ja krääsäkapina

Family

Meillä juhlitaan jo pian yksivuotiasta taaperoa! Paljon on pähkäilty, että minkälaiset kemut, missä ja millä poppoolla. Lopputulema on viettää rennot pikku kestit meillä kotona ja kutsua vaan ne läheisimmät. Kuitenkin kesällä nimiäisiä vietettiin isolla porukalla vuokratiloissa, eli nämä kekkerit jääköön vaihteeksi vähän pienemmiksi. Natiainen tuskin vielä riemuitsee juhlistaan ihan niin paljon, eikä ole vielä itse vaikuttamassa ketä täytyy kutsua ja mitä toivoo synttäreiltä. Eikä, että mitä toivoo lahjaksi.

Vauvan leikit
Vauvan leikit

R on saanut meiltä vanhemmilta leluja ihan äärimmäisen niukasti. Ollaan ostettu tasan kaksi helistintä uutena ja kävelykärry (jos se nyt leluksi lasketaan) käytettynä. En kuitenkaan koe, että leikeistä puuttuisi mitään erityistä. Niin paljon on tullut lahjoina, uusia ja käytettyjä vekottimia ja kilistimiä, joilla leikit tuntuvat sujuvan aivan mallikkaasti näinkin. Tuskin isompi leluvarasto pitäisi ipanan poissa koirien vesikipolta tai tiputtamasta kirjoja ja sukkalaatikoita tasoilta.

Tällä hetkellä asustellaan suht naftisti, kuudenkymmenen neliön kaksiossa, jota en toivo täytettävän millään valtavilla leluhärveleillä, joita ei vielä osata toivoa. Ajattelinkin ladella pientä toivomuslistaa pian yksivuotiaan synttärivieraille. Sankari kun ei tosiaan vielä osaa toivoa yhtään mitään, eikä varmaan vielä hahmota, että keneltä mikäkin lahja tulee saatikka, että kyseessä on lahja. Meille saa siis tulla kemuihin vallan mainiosti tyhjin käsin! Jos tuntuu siltä, ettei tule mieleen mitään erityisen hienoa tai hauskaa eikä kaupanhyllyjä korista kuin toinen toistaan krääsäisempää krääsää, niin sitten sitä ei todellakaan tarvitse ostaa mitään. Kotimme tulee varmasti täyttymään aikanaan kaikella toivotulla pelillä ja vehkeellä, joten koen sen hamstraamisen jo nyt melko turhana.

Se kallein tai suurin lahja ei sankarinkaan mielestä välttämättä ole (varsinkaan vielä tässä iässä) se kaikista hienoin ja käytetyin kapistus tai kledju.

Vietettiin eilinen aamupäivä juuri kerhossa. Siellä kun on kaikenlaisia leluja, niin näkee hyvin, mikä oikeasti on ipanan mieleen. Pehmopalikat olivat ihan jees ja ainakin maistuivat hyviltä, mikä on tietysti tosi kiva, kun ovat maistuneet varmaan parille muullekin muksulle… Kirjastot on myös hyviä paikkoja testailla, millaista lukemista ipana haluaa katsella. Meillä on kirjastosta lainattuna tällä hetkellä kolme kovasivuista kirjaa, joita on hauska käännellä. Mikään ei vaan enää vedä vertoja niille kirjoille, missä on ne super hauskat luukut, joiden takaa paljastuu jännittäviä yllätyksiä!

Vauvan lelu
Vauvan lelu

Ihanaa kun nykyään on niin paljon puisia leluja ja on tosiaan kiinnitetty huomiota lelujen matskuihin ja myrkyttömiin väreihin. Sama pätee lasten vaatteissa. Meillä ei kuitenkaan olla mitenkään ehdottomia näissä jutuissa, mutta mukavaa, että on vaihtoehtoja, eikä kaiken tarvitse olla sitä kamalinta krääsää, vaan tasapainoksi voi olla myös näitä parempia vaihtoehtoja. Lelut myös kiertävät perheestä toiseen upeasti! Eihän se sama lelu yleensä kuitenkaan montaa vuotta (tai edes kuukautta) miellytä, niin on loistavaa, että toisen lapsen turhakkeesta voikin tulla toisen lapsen hieno aarre. Mua ei myöskään haittaa yhtään, jos lahjojakin ostetaan meille käytettynä.

Ihan paras fiilis tulee siitä, kun itse oot ostamassa lahjaa ja lamppu syttyy, että ”Hei! Täähän on just se mitä ne tartti” tai ”tästä tulee ihan se mieleen”. Aina se lamppu ei toki syty ja onhan kukat ja fazerin sininenkin aina varma valinta (tai vaipat ja purulelu ehkä tässä tapauksessa).

Huippuja kevät päiviä sulle ja pysy terveenä! (toisin kun mä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *